Vi vill bli Sveriges bästa arbetsplats

Vi är övertygade om att personalens engagemang är helt avgörande för organisationers framgång. Med trivsel följer nöjda kunder och ett framgångsrikt företag. Med denna kampanj vill vi lyfta fram några av våra medarbetare och samtidigt uppmuntra andra att lyfta fram sina.

Följ med oss på vår resa mot Sveriges bästa arbetsplats.

Fyra av våra eldsjälar

David från Färjestaden
David från Färjestaden
Webbutvecklare
… bidrar till Rädda Barnens digitala arbete för utsatta barn i världen. Han är värd Sveriges bästa arbetsplats.
Malin från Stensö
Malin från Stensö
Projektledare
... hjälper Volkswagen Group Sverige att spara tid genom att utveckla ett smart socialt intranät. Hon är värd Sveriges bästa arbetsplats.
Micke från Malmen
Micke från Malmen
Art Director
… skapar förutsättningar för studenter, företag och forskare på lnu.se att mötas i en kreativ kunskapsmiljö. Han är värd Sveriges bästa arbetsplats.
Emelie från Berga
Emelie från Berga
Webbstrateg
…bidrar med förbättringar på handels.se, så att fler inser värdet i att bli fackanslutna. Hon är värd Sveriges bästa arbetsplats.

Överraskning the Meridium way 

Världens enklaste recept på framgång

Välmående medarbetare ger välmående kunder, som i sin tur leder till framgångsrika företag. Så enkelt är det. I vår strävan att bli Sveriges bästa arbetsplats jobbar vi mycket med att lyssna på våra medarbetare och ge dem rätt förutsättningar, så att alla kan och vill göra ett bra jobb. Att bli sedd och finna tillit mellan kollegor är andra viktiga komponenter.

Alla är beslutsfattare

På Meridium är medarbetarstyrning en given regel. Hos oss ska alla vara delaktiga i viktiga beslut utan krångliga och utmattande beslutsvägar. Vår personal är till exempel med i rekryteringsprocessen när vi söker framtida kollegor, eftersom vi vet att bra medarbetare är den största anledningen till trivsel. Vår inspiration hämtar vi från Teal. I en Teal-organisation är drivkraften efter status och välstånd ersatt med arbetets syfte och mening.

Läs mer om Teal i boken Reinventing organizations

Mycket mer än bra förmåner

Vi har självklart en hel del ”traditionella” förmåner också, som till exempel friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, extra pensionsavsättning, extra sjukersättning, betalda trivselaktiviteter varje månad och sex veckors semester. Men det är inte det som gör oss unika. Det är vår filosofi kring hur man driver en framgångsrik organisation där varje individs drivkrafter tas tillvara som gör att vi skiljer oss från många andra. Tillsammans, utan beslutsfattande chefer, driver vi Meridium framåt.

Är du nyfiken på mer om vår filosofi kring organisationsstyrning och medarbetare kan vi rekommendera att du botaniserar vidare i vår blogg. Vill du veta mer om vår kultur och hur det är att jobba hos oss kan du kika in på "Bli en i teamet".

Följ vår resa

Vi kommer löpande berätta om våra framsteg och motgångar på vår webb och på sociala medier så fortsätt följa oss så hoppas vi att vi kan hjälpa er att utmana oss om förstaplatsen. Alla medarbetare i alla organisationer förtjänar att jobba på Sveriges bästa arbetsplats. Tillsammans kan vi förändra definitionen på vad en arbetsplats är och vad den bör vara.

Vilka är vi?

Vi är drygt 50 sköna tjejer och killar i Kalmar och Stockholm som brinner för att leverera tillgängliga och användbara webblösningar. Vår expertis omfattar hela kedjan i en lösning; från webbstrategi till löpande förvaltning av en färdig lösning. Vi bygger vår framgång på långsiktigt tänkande där vi skapar mätbara värden och maximal nytta för våra kunder, som till stor del återfinns inom offentlig sektor, biståndsorganisationer och fackförbund. Vi tror på lyhördhet, passion, ärlighet, kvalitet och entreprenörskap.