Konsumentverket

Konsumentverket arbetar med tillsyn, information, kunskapsbyggande, omvärldsbevakning och internationella frågor för att konsumenter ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när de köper varor eller tjänster. Meridium har som uppdrag att förvalta och förnya Konsumentverkets sju publika webbplatser och intranät samt tillhörande digitala tjänster.

Behov

Konsumentverket blir kontinuerligt tilldelade uppdrag och ansvarsområden av regeringen. Syftet är att underlätta för konsumenterna och skapa stöd för dem när olika frågor och problem uppstår. En del av dessa uppdrag är tjänster och webbplatser som behöver vara digitala, till exempel Hallå konsument, Flygkalkylatorn, Märkningsguiden och Miljöforum.

Lösning

Tillsammans med Konsumentverket arbetar Meridium agilt med att ta fram digitala lösningar på dessa uppdrag. Meridium är med i projekten från förstudie genom hela produktionsfasen och slutligen förvaltning. Det är ett löpande arbete att förvalta befintliga webbplatser och tjänster till att utveckla nya digitala tjänster och sajter. 

Resultat

Den ständiga utvecklingen av digitala tjänster resulterar i en enklare vardag för konsumenterna. När behov uppstår skapar vi tillsammans nya tjänster för att kunna vägleda och skapa en tryggare vardag. Precis som för Meridium är tillgänglighet något som är viktigt för Konsumentverket för att alla ska ha lika stor möjlighet att få vägledning och hjälp. 

Kontaktperson Mats Lindblom