Ta chansen att visa din uppskattning!

Har du en kollega som gör det där lilla extra för att ni ska trivas på er arbetsplats? Passa på att visa din uppskattning genom att nominera personen till "Årets Guldkollega", ett pris som delas ut på Guldfesten i Kalmar den 9 mars. Nomineringen är öppen till den 11 februari. 

* Obligatorisk

Vem sätter guldkant på din vardag?

En kollega som är fantastisk, pålitlig, hjälpsam, lyhörd eller bara allmänt skön är ovärderlig och nu har du chansen att visa din uppskattning. Priset "Årets Guldkollega" delas ut på Guldfesten i Kalmar och instiftades av Meridium för att uppmärksamma de som faktiskt skapar framgångsrika företag - våra medarbetare.

Till och med den 11 februari finns möjligheten att nominera en Guldkollega. Nomineringen skickas även till kollegan du nominerar som direkt får ta del av din uppskattning. Vår jury utser sedan de två bästa nomineringarna och dessa finalister meddelas den 15 februari. Båda finalisterna får två biljetter var till Guldfesten den 9 mars där vinnaren presenteras under högtidliga former.

Peter Eliasson, årets vinnare 2017

Peter är vår livlina, vårt orakel, den mest tålmodiga och absolut mest lösningsorienterade kollega. Dock så är han bryggan mellan sälj/beredning/produktion och får oftare höra kritiken än det positiva trots att han fixar biffen. Uppdraget är otroligt utmanande men han löser det alltid med ett superleende och får ingen att tappa modet eller glädjen. En riktig slitvarg som förtjänar uppmärksamhet men får aldrig uppleva rampljuset då hans ödmjukhet är större än hans ego.

Malin Törnquist, årets vinnare 2016

"Malin är allt man kan önska av en kollega", så inleds nomineringen till förra årets vinnare, Malin Törnquist på Varvsholmens hemtjänst. Juryn fick ta del av många fina nomineringar och lyckades till slut utse en vinnare bland alla bidrag. Malin säger så här någon dag efter prisutdelningen:

– Det känns helt underbart! Jag blev så rörd och glad. Det var en helt fantastisk kväll och jag har blivit helt bombarderad med gratulationer! Så tack, det här är ett minne för hela livet!

Missa inte chansen att göra din kollega extra glad och nominera han eller henne till Årets Guldkollega!

 

Världens enklaste recept på framgång

Medarbetare som trivs och mår bra på sin arbetsplats har bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. Så enkelt är det. Vi på Meridium har sedan lång tid tillbaka ett stort fokus på personalen och vet hur viktig bra personalpolitik är för ett framgångsrikt företag. För oss handlar det inte bara om traditionella förmåner och roliga aktiviteter utan även att personalen ska vara delatig i alla viktiga beslut som fattas. 

Vi vet också hur viktigt det är med bra kollegor när det kommer till att trivas på sin arbetsplats. Till exempel, när vi söker nya medarbetare är det alltid de blivande team-kollegorna som anställer. Uppskattning, både uppifrån och från de närmaste kollegorna, är också en viktig komponent för att medarbetare ska tycka det är kul att gå till jobbet. Ta chansen att hylla dem och ge dem den uppskattning de förtjänar.

Läs mer om Meridiums arbete för att bli Sveriges bästa arbetsplats

Juryn består av:

Tommy Billberg
Tommy Billberg
Personlig tränare
För mig är en bra kollega en som ser andra. En som inser att ge är att få. En som älskar måndagar.
Johanna Wihl
Johanna Wihl
Näringslivschef Oskarshamns kommun
En bra kollega är den som tar sig tid att lyssna på mig när jag behöver det. Eller som ser när jag har en dålig dag, lägger handen på min axel och frågar hur det är eller bara ger en uppmuntrande blick.
Björn Mortensen
Björn Mortensen
VD Bookingsweden.se
För mig har en drömkollega egenskaperna passion, dedikation och nyfikenhet.