Utvecklare och tjej - "hur svårt kan det va?"

Jag satte mig med Meridiums utvecklartjejer Elvira, Nathalie och Daniela för att få deras syn på vad vi och andra IT-företag kan göra för att uppmuntra fler tjejer.

På IT-företag är ca 20-25% av de anställda kvinnor och inom utvecklarrollen är andelen tjejer så låg som ca 5-10%. Och visst vill vi verka för jämställdhet inom rollerna, men vad kan vi konkret göra för att uppmuntra fler tjejer att söka jobb som utvecklare?

Hur är det att jobba som utvecklare?
Elvira
: Jag tycker att det är kul, problemlösning är roligt!
Nathalie: Ja absolut, jag gillar kundkontakten i kombination med problemlösning.
Daniela: Just webbutveckling känns "mildare" och lite mer flashigt. Inte så "nördigt" som utveckling kan verka.
Elvira: Det är ju så mycket annat som är roligt också än bara just själva utvecklingen - användarna och användarupplevelsen och att höra hur kunderna vill göra och hur lösningar används. Som utvecklare jobbar man ju mycket med människor och det är det nog många som inte tror att man gör.

Är det ett problem att det är så få tjejer som jobbar med teknik och utveckling?
E
: Ja det är det nog. Det behöver ju finnas bra kvinnliga förebilder för tjejer. IT-branschen är ju också en framtidsbransch och det känns ju viktigt att kvinnor får vara med och forma den.
D: När jag började på Meridium så hade jag Elvira som mentor, så jag har haft tur!
N: Det hade varit trevligt med fler tjejer som utvecklare, men jag ser mina jobbarkompisar som kompisar oavsett om de är killar eller tjejer.

Varför tror ni att det är så få tjejer som jobbar som utvecklare?
E: Jag tror att många tjejer har fel bild av vad det innebär att jobba som utvecklare.
N: På min utbildning var det ganska många tjejer, men det var många av dem som inte tog examen. Jag tror att det var många som hade fel bild av utbildningen innan.
E: På min utbildning var det många tjejer, men de flesta jobbar idag som interaktionsdesigners.

Jag har själv jobbat som utvecklare tidigare och jag kan bara instämma, utveckling är kul! Visst behöver vi hjälpas åt att förmedla att det är roligt att jobba som utvecklare och att det inte bara är ett manligt yrke.

Tror ni att sociala aspekter, som att "tjejer vill jobba med andra tjejer", har stor påverkan?
E: Absolut! Utveckling är ju ett traditionellt manligt område och därför söker nog många tjejer inte utvecklarjobb.
D: Jag håller med. Den stereotypa bilden av ett utvecklingsföretag lockar inte, en välkomnande och inbjudande miljö spelar stor roll.
E: Jag tror också att tjejer känner att de behöver prestera dubbelt så mycket för att bli accepterade och jobbar hårt för att passa in.

Jag kan själv känna igen mig i pressen på att prestera och här tror jag att en inkluderande arbetsmiljö är lösningen. Tjejer ska inte behöva anpassa sig för att passa in och stämningen får inte bli så pass "grabbig" att tjejerna inte får samma förtroende och erbjuds samma möjligheter som killarna i samma yrkesgrupp.

Tror ni att tjejer har en negativ inställning kring programmering för att samhället målar upp en bild av att det är något som killar sysslar med?
E: Det finns nog en bild av att utveckling är svårt och tråkigt.
D: Under min utbildning fick vi göra studiebesök på olika arbetsplatser. Studiebesöken var jättebra för att se hur det är på ett utvecklarföretag och få en inblick i vad man kan jobba med.
E: Intresset för utveckling måste ju finnas på ett eller annat sätt och det är nog en större övergång till ett utvecklarintresse för tjejer än vad det är för många killar som kanske intresserat sig för spel och datorer och har intresset med sig hemifrån. Jag tänkte "Hur svårt kan det va?" när jag sökte till min utbildning. Jag lockades främst av designkursen i början av utbildningen och jag tyckte att det var svårt med programmering, men ganska snart kom jag över tröskeln och tyckte att det var jättekul!

Jag håller med om att det är viktigt att förmedla en positiv bild kring utvecklarrollen till elever på de utbildningar vi samarbetar med. På Meridium har vi mycket kundkontakt och jobbar långsiktigt i små team med samma jobbarkompisar. Vi har en företagskultur med bra värderingar och detta är viktigt att synliggöra utåt.

Vad kan universitet och högskolor göra för att uppmuntra fler tjejer?
D: Vi fick som sagt göra studiebesök på olika arbetsplatser under utbildningen och det var jättebra.
E: Universiteten behöver bli bättre på att marknadsföra it-utbildningar som något mer än bara källar-kodning. De bör fokusera mer på problemlösningen och människoaspekten, bredda utbildningsbeskrivningen och innehållet till att innefatta dessa värden, vilket ju faktiskt speglar verkligehten mer, samt försöka få in fler kvinnor som lärare. En annan bra grej är ju praktik. Det saknade jag på min utbildning.
N: Jag tror att det skulle vara jättebra om man fick prova på programmering redan i skolan, då har man fått testa det och några fler skulle säkert få upp intresset för utveckling då och söka sig vidare till mer tekniska utbildningar.
E: Jag var på evenemanget Nordic.js nyligen och jag var jätteimponerad av att varannan talare var en tjej, det var riktigt bra. Det kändes inte "inkvoterat" eller krystat att det var så många kvinnliga föreläsare eftersom deras talarpass var så bra. Kul med kvinnliga förebilder, det var riktigt inspirerande!

Här tycker jag att Elviras input kring kvinnliga förebilder är vettig. Jag tror att det är viktigt att man på evenemang och på bilder representerar både män och kvinnor och det är viktigt att det finns kvinnor i ledande positioner på IT-företag.

Vad kan vi på Meridium och andra IT-företag göra för att uppmuntra fler tjejer?
E: Locka med trivsel och visa den roliga och sociala sidan av IT-branschen. Och också visa att vi har mycket kundkontakt även om vi jobbar "in-house", vilket är en trygghet jämfört med att jobba som resurskonsult som jag gjort tidigare.
N: Vi kan sprida bilden av ett företag med en bra kultur och bra värderingar samt att vi jobbar i team med fasta jobbarkompisar som hjälper varann. Här tror jag att Meridium har många fördelar.

Vad är viktigt på en arbetsplats för er?
E
: Det sociala är jätteviktigt, att man har kompisar och känner att man "kommer hem" när man kommer till jobbet. Man ska kunna känna sig trygg på jobbet och det är viktigt att arbetsplatsen har en sund inställning till balansen mellan jobb och familj/fritid, vilket såklart är lika viktigt även för killar i branschen. Jag vill att företagen ska vara mån om sina anställda och inte bara pratar om att man ska leverera. Roliga projekt är också viktigt.
N: Ja det sociala är absolut viktigast. Och att man känner sig viktig och behövd, att man är med och bidrar och är en del av helheten.

Mina egna reflektioner

En riktigt intressant pratstund med många kloka tankar. Det är ju inte "rocket science" egentligen mycket av vad som framkom under intervjuen, ändå så är det många företag som lojt lutar sig tillbaka och konstaterar att det är få tjejer som är utvecklare och sätter punkt där. Visst finns det saker man som företag kan göra för att uppmuntra jämställdhet, mycket handlar om så enkla saker som trivsel och bra förebilder!

Tjejer ska inte känna att de måste överprestera för att mäta sig med män, en inkluderande arbetsmiljö där man får en känsla av att vara viktig och bidragande till helheten tror jag är "spot on" på vad det faktiskt handlar om för att lyckas vara ett jämställt företag.