Välkommen Johanna - ny digital designer och marknadskommunikatör

I takt med att Meridium växer behöver även vi på marknadsavdelningen bli fler. Jag visste direkt att Johanna Petersson Snar, min f.d. kollega och nära vän, skulle passa perfekt för rollen. Som tur var blev övertalningsprocessen inte speciellt svår...

Varför sökte du jobbet?

Jag fick upp ögonen för Meridium för drygt ett år sedan då du (Sara Torkelsson) började jobba här som marknadskoordinator. Arbetsplatsen verkade väldigt bra och att få jobba i en flexibel, platt organisation med korta beslutvägar lockade mycket. Att få jobba med större kunder vars webbplatser kräver mer av mig som designer var också något som fick mig att söka jobbet. Jag ville ta nästa steg i karriären helt enkelt och Meridium känns som helt rätt val.

Vad lockade med Meridium?

Det var främst företagskulturen och chansen att få utvecklas och lära sig av duktiga, erfarna kollegor. Att kunna styra sin arbetsdag på egen hand och få utvecklas och växa inom de områden som intresserar en var något som lockade väldigt mycket. Även sättet som man tar hand om personalen på uppskattar jag, t.ex. möjligheten att få en träningstimme i veckan på arbetstid.

Varför vill du jobba som digital designer & marknadskommunikatör?

Sedan tidigare har jag erfarenhet av grafisk design, marknadsföring och sociala medier. Jag värdesätter verkligen att jobba med varierande arbetsuppgifter. Att därför få jobba 50/50 med design och marknadsföring passar mig väldigt bra. Jag får vara kreativ om dagarna och får utvecklas på flera olika håll. Det gör att jag känner mig motiverad och engagerad.

Hur har din första tid på Meridium varit?

Omtumlande men bra! Jag hade nog glömt bort hur mycket nya intryck som det faktiskt innebär att börja på nytt jobb. Allt från att lära sig alla namn (något jag fortfarande jobbar på) till att sätta sig in i nya arbetsuppgifter och lära sig hur kaffeautomaten fungerar. Med det sagt så är mitt första intryck av Meridium verkligen positivt! Alla jag mött har varit så trevliga och hjälpsamma vilket gjort att jag kommit att trivas väldigt snabbt på min nya arbetsplats.

Berätta lite mer om dig själv

Jag är en stor förespråkare av att “göra”. Vänta är ingen hit, oavsett om det handlar om att stå i kö, vänta på paketleveranser eller på att någon ska svara på mitt mail. Jag är strukturerad och gillar att planera men är samtidigt väldigt flexibel och spontan. Jag kan t.ex. sitta hemma en kväll och få för mig att jag vill åka till Split, då bokar jag inte sällan resan en halvtimme senare. Sedan gillar jag verkligen nya upplevelser överlag: mat, städer, människor, sporter.... I övrigt gillar jag att träna och spenderar därför många kvällar på gymmet och kör något roligt pass eller styrketränar. Jag försöker även fylla mina lediga timmar på dygnet med så mycket vänner och familj som möjligt. De har en central roll i mitt liv och det är där jag hämtar energi.

Paula Penttinen

Vill du också börja jobba på Meridium?