Tre nya webbutvecklare förstärker Meridium

Vi välkomnar tre nya webbutvecklare till Meridium - Martin Almqvist, Henrik Svensson och Erik Falk stärker upp varsitt team med ny, spännande erfarenhet.

Det har blivit dags att presentera tre minst sagt ödmjuka killar. Tillsammans har de över 25 års erfarenhet att skryta med men det är långt ifrån skrytsamma svar jag får under intervjun. Deras kunskaper kommer att komma väl till hands även om deras egen uppfattning är att det finns mycket nytt att lära för tillfället. Det här är tre riktiga lagspelare som sätter laget före jaget – något som passar oss perfekt på Meridium.

Från vänster på bilden har vi Martin Almqvist, systemutvecklare, Henrik Svensson, webbutvecklare och Erik Falk, gränssnittsutvecklare. Alla kommer ursprungligen från Kalmartrakten men har varit ute på utflykter till andra orter under årens lopp. Alla tre har studerat webbutveckling eller liknande och utöver jobbet har de allihopa fullt upp med familjelivet och olika intressen som segling och musik.

Vad har ni för erfarenhet som ni tar med er till Meridium?

Erik: Jag har jobbat mycket i open source tidigare och gränssnittsutveckling är något jag känner att jag kan bidra med rent kompetensmässigt. Tidigare har jag jobbat i projekt med större utvecklingsteam vilket ibland har känts lite rörigt. Här är det mindre team och man är med genom hela processen vilket jag tycker är kul! Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften såhär i början med att ta in hur alla andra i teamet tänker och löser uppgifter. Jag ser fram emot att få nya infallsvinklar och lära mig mycket nytt.

Martin: Jag ser fram emot att gå djupare in på Episerver. Innan arbetade jag extremt tekniknära så det här blir en liten omställning innan man är på banan. Jag är öppen inför uppgiften och ser fram emot att lära mig mycket nytt!

Henrik: Jag har tidigare jobbat i Episerver Commerce och hoppas kunna bidra med kunskap från det. Det är ändå mycket nya intryck att ta in men jag känner att man kan ställa frågor utan att känna sig det minsta dum.

Hur har den första tiden på Meridium varit?

Henrik: Jag har känt mig ordentligt välkomnad och jag har känt mig uppskattad från första dagen. Alla kollegor har haft en hjälpsam inställning och en schysst attityd. Även om det är olika team så är det ett och samma gäng människor.

Martin: Jag håller helt med. Jag har inte arbetat som konsult tidigare och därför hade jag tankar att det skulle vara mer egoistiskt men här hjälps man verkligen åt!

Henrik: Jag har sagt tidigare att jag inte skulle arbeta som konsult igen men här är det total skillnad. Då var det verkligen egoistiskt, man bad knappt varandra om hjälp utanför teamet och alla var ”upptagna”.

Erik: Ja mitt intryck är att det finns en kollektiv sammanhållning som tillsammans strävar framåt, en arbetsplats som lyssnar. Man går inte runt med skoskav, utan man löser problemet.

Vad ser ni fram emot på er fortsatta resa på Meridium?

Erik: Jag vill förbättras på alla punkter, jobba med det jag brinner för och ständigt hålla mig uppdaterad. Jag strävar alltid efter att hålla mig i framkant och att använda det senaste. Jag gillar att införa och använda nya tekniker, vilket jag vet att man gör redan nu. Utmaningen är att vara på g och fundera på hur man kan använda allt det nya i det dagliga arbetet genom att komma på hur vi kan införa det senaste i kommande projekt.

Henrik: Jag håller med och jag vill också utvecklas och skapa mig en ännu bredare kunskap. Jag vill utvecklas inom frontend där jag idag inte är lika stark men samtidigt fortsätta att utveckla mina kunskaper kring backend. Att kunna hela utvecklingsflödet är både omväxlande och kul.

Martin: På en traditionell arbetsplats kanske strävan finns efter en högre uppsatt roll eller att bli chef men det passar inte mig, jag vill fokusera på att utveckla mina kunskaper och behöver inte hamna högre upp i någon hierarki. När man är utvecklare så är det viktigt att man utvecklar sig själv också.

Erik: Ja här känner jag att man kan ta sig framåt och uppåt utan att sträva efter en annan position eller roll. Det är inget som säger att en projektledare är mer värd än någon annan eller har lättare att få igenom saker. Här är alla på samma nivå.