Tjej i IT-branschen? – kom och nätverka!

IT-branschen växer allt starkare men fler tjejer behövs! WiTech är ett nätverk som skapats av kvinnor för kvinnor och nu vill de öka medvetenheten om möjligheterna till jobb inom IT.

Behovet av kompetens inom IT-relaterade yrken ökar konstant och under de senaste åren har även söktrycket till IT-utbildningar ökat, men inte nödvändigtvis bland kvinnor. Yrkesverksamma kvinnor som studerar med koppling till IT har efterfrågat ett nätverk med andra kvinnor i branschen. Därför skapades under hösten 2017 nätverket WiTech för kvinnor inom IT. Intresset och behovet av nätverket har varit stort - över 130 kvinnor har redan anslutit sig.

Vi på Meridium vill självklart uppmuntra till ett nätverk för tjejer. Vi kommer att vara delaktiga i nätverket genom att dela med oss av kunskap och erfarenhet som vi tjejer på Meridium besitter. Nätverket har fått stor uppmärksamhet i media och efterfrågats i hela regionen. Nu kan du som jobbar eller studerar inom IT-relaterade frågor och är tjej vara med på Kick-off i Kalmar den 9 maj.

Nätverkets främsta syfte är att öka intresset och kunskapen om IT-relaterade utbildningar/yrken bland kvinnor samt skapa en mötesplats för kvinnor att träffa andra kvinnor med koppling till IT.

Anmäl dig här senast 4 maj

Kick-off i Kalmar

WiTech vill få ett starkare fäste i Kalmar och bjuder in dig som studerar eller jobbar med IT-relaterade frågor till en första träff i Kalmar för att gemensamt ta fram formerna för nätverket och en agenda för de kommande månaderna med fokus på Kalmar.

  • När? Onsdagen den 9 maj kl. 17.00-19.00 med efterföljande mingel för dem som vill
  • Var? Kalmar Science Park, Varvsholmen, Kalmar

Preliminärt program

  • Registrering och mingel
  • Välkomna och praktisk information
  • Kalmar Science Park – kvällens värd säger några ord
  • Bakgrund och nätverkets första månader
  • Workshop: former och innehåll för nätverkets arbete i Kalmar
  • Mingel

Vill du läsa mer om nätverket?

Besök www.witech.nu eller kontakta gärna witechitnetwork@gmail.com

Malin Göthberg

Är du tjej och vill veta mer om hur det är att jobba inom IT-branschen eller kanske på Meridium? Malin svarar gärna på dina frågor.