Meridium är vinnare av Årets Marknadsförare!

Efter tuff konkurrens med många andra aktörer var det till slut klart. Juryn utsåg Meridium till vinnare av priset Årets Marknadsförare i Kalmar län på Guldfesten 2017 för sin kampanj "Sveriges bästa arbetsplats".
– Kampanjen lyfter fram människorna som avgör om ett företag är framgångsrikt eller inte, nämligen medarbetarna. Det gör att vi är blir extra glada att just den här kampanjen uppmärksammas, säger Fredrik Därth, marknadsansvarig på Meridium.

Guldfesten är Kalmars stora näringslivsgala där flera priser delas. Syftet med priset Årets Marknadsförare är att uppmärksamma och stimulera andra till nytänkande och utveckling inom området marknadsföring. Juryn utgår från flera kriterier, bland annat att marknadsinsatsen ska vara originell och inspirerande, visa på nytänkande och ha en tydlig ide och strategi.

– Det känns väldigt bra! Vi är så stolta, säger Fredrik Därth.Meridium vill bli Sveriges bästa arbetsplats

Det var under hösten 2016 som Meridium genomförde den vinnande kampanjen ”Sveriges bästa arbetsplats”. Kampanjens syfte var uppmärksamma Meridium som en attraktiv arbetsplats med stort fokus på att personalen ska trivas.

– Det är personalens engagemang som avgör en organisations framgång. Om medarbetarna trivs så får du nöjda kunder och ett framgångsrikt företag. Just därför ville vi lyfta fram våra egna medarbetare och samtidigt inspirera andra att uppmärksamma sin personal, säger Fredrik Därth.

Kampanjen frontades av fyra medarbetare på Meridium som syntes i utomhusreklam, sociala medier, PR och digital annonsering. 

Under pågående kampanj genomfördes även gerillamarknadsföring då andra medarbetare på andra arbetsplatser överraskades och uppmärksammades runt om i Kalmar län. 

Världens enklaste recept på framgång

Välmående medarbetare ger välmående kunder, som i sin tur leder till framgångsrika företag. Så enkelt är det.

– I vår strävan att bli Sveriges bästa arbetsplats jobbar vi mycket med att lyssna på våra medarbetare och ge dem rätt förutsättningar, så att alla kan och vill göra ett bra jobb. Att bli sedd och finna tillit mellan kollegor är andra viktiga komponenter, säger Fredrik Därth.

Grattis till "Årets Guldkollega"

En kollega som är fantastisk, pålitlig, hjälpsam, lyhörd eller bara allmänt skön – finns det ett pris för att uppmärksamma och hylla just dem? Ja, nu finns det! Meridium har stolt instiftat ett helt nytt pris – Årets Guldkollega – som en del av kampanjen. Alla som ville kunde nominera sina kollegor och många passade på att hylla varandra. Juryn lyckades till slut utse en vinnare bland alla bidrag. Stort grattis till Malin Törnquist på Varvsholmens hemtjänst!

– Det känns helt underbart! Jag blev så rörd och glad, säger Malin Törnquist. Det var en helt fantastisk kväll och jag har blivit helt bombarderad med gratulationer! Så tack, det här är ett minne för hela livet!

Sofia, Malins kollega, hyllade henne såhär:

Malin är allt man kan önska av en kollega, med råge! Hon bidrar till glad stämning, både till kollegor och Kalmars äldre. Hon sätter guldkant på de äldres vardag och ställer upp när det behövs. Hon hör av sig när man har haft en tuff dag och gör en alltid på bättre humör. Kalmars hemtjänst skulle vara avsevärt sämre utan henne. Hon är verkligen värd att uppmärksammas, något undersköterskor får allt för sällan.

Därför blev Meridium Årets Marknadsförare

Juryns motivering:

Vinnaren av årets marknadsförare 2016 har imponerat stort på juryn. Detta genom att de på ett kreativt och framgångsrikt sätt, genom vitt skilda kanaler och djärva metoder, har skapat ett tydligt budskap som har givit genomslag långt utanför regionen. De har vågat sticka ut, använda egna humana resurser för att skapa en annorlunda bild av ett företag som väljer att gå sin egen väg för att skapa Sveriges bästa arbetsplats.

Här kan du se alla vinnarna från Guldfesten!