Kom igång efter semestern!

Känner du dig också seg i starten och tänker att några extra veckors ledighet inte skulle skada? Då är du inte ensam. Vi listar problemen och hur du ska lösa det.

Du har vänt på dygnet under semestern och har svårt att somna på kvällarna vilket resulterar i att du är trött på jobbet

Lösning: Drick mer kaffe! Ta långa pauser! Var inte rädd för att snacka med kollegorna, de uppskattar att slippa jobba lika mycket som du i dessa tider.

Du är omotiverad

Lösning: Gör en nedräkningskalender som sträcker sig fram till jul. Det är nämligen nästa långa ledighet och bara 135 dagar kvar… Ett alternativ är att boka en härlig resa att se fram emot i vinter men eftersom pengarna ofta är slut efter semestern så skippar vi detta. 

Du har inte alls samma tempo som när du lämnade jobbet innan semestern

Lösning: Det finns ett fåtal där ute som är en Porsche men de flesta av oss är en Ford Fiesta. Det går trögt i starten och att försöka uträtta stordåd redan första arbetsveckan kan enkel huvudräkning tydligt visa är omöjligt.

Skämt åsido. Det är samma visa varje år. Om du är segstartad efter semestern betyder det att du har slappnat av och laddat batterierna – precis som du ska. Du kommer in i tempot så småningom!

Skulle du mot förmodan känna samma sak i höst skulle vi rekommendera dig att byta jobb! Att trivas på jobbet är det viktigaste för att kunna vara motiverad och må bra på sin arbetsplats. För oss på Meridium är det därför vår största prioritet!

Paula Penttinen

Känner du att du vill ha nya utmaningar redan nu? Vi söker personal i både Stockholm och Kalmar.