"Jag får testa innovativa lösningar på jobbet!"

Han är pixelperfektionisten med ett starkt intresse för layout och design. Ingenting är omöjligt och han drivs av att hitta funktionella lösningar för användarvänliga webbplatser. Nu jobbar Daniel Gunnarsson som webbutvecklare på Meridium och han stormtrivs. Här berättar han mer om jobbet och varför friskvård betyder så mycket.

Berätta, varför sökte du jobb hos Meridium?

Jag letade inte aktivt efter jobb, men jag kände att jag inte hade hamnat i rätt roll på mitt dåvarande jobb. Jag jobbade som systemutvecklare på ett CRM-företag men saknade att jobba inom webbutveckling. Det var då jag blev bjuden på afterwork hos Meridium av en tidigare kollega. Jag blev nyfiken! Jag fick genast en bra känsla för Meridium som företag och för alla som jobbade där. Så när jag fick höra att det fanns en ledig tjänst som utvecklare så bokade jag in ett möte.

Du har jobbat här några månader nu, hur har det varit?

Det har varit jättekul, det var lätt att komma in i arbetet. Det var en rolig utmaning att gå utbildning i episerver och att jobba från den plattformen. Jag har tidigare utvecklat ett helt eget CMS och är väldigt lösningsfokuserad, men jag måste ändå säga att det är skönt att jobba från en redan etablerad plattform.

Vad gör du som utvecklare hos Meridium?

Precis när jag började fick jag ingå i projektgruppen som just då var mitt i en förstudie för PTK rådgivningstjänst. Vi tog i samband med det fram en prototyp för gränssnittet, så det var extra roligt att senare få uppdraget att göra om hela sajten. Ett helt nytt projekt som jag är teknisk ansvarig för. Jag leder hela den tekniska plattformen. Nu kombinerar jag det projektet med flera kunder till. Det är kul med variationen! 

Vad är ditt tips till andra utvecklare som funderar på söka jobb hos Meridium?

Meridium är ett bra företag med bra människor! Du får testa innovativa lösningar och nya ramverk, och får fria händer inom episerver. Eftersom man som utvecklare sitter väldigt många timmar framför en dataskärm, så blir träningen extra viktigt. Friskvården är kanon här! Vi spelar tennis ihop på arbetstid en gång i veckan och jag har just anmält mig till Tunnelrun och Wings for Life med kollegorna. Så sök! 

Paula Penttinen

Nyfiken på att bli en i vårt gäng? Då vill jag gärna komma i kontakt med dig.