Vi sätter dina kollegor i fokus på Kalmar Guldfest

Vi tycker det känns lite missvisande att det oftast är chefer och ledare som ställs i rampljuset när prestationer uppmärksammas och priser ska delas ut. Därför beslöt vi oss för att ändra lite på detta genom att instifta priset ”Årets Guldkollega” som delas ut för första gången på Kalmar Guldfest den 3 mars 2017.

Ni som via vår blogg eller sociala kanaler följt oss ett tag har säkert koll på vår filosofi kring medarbetare och kollegor. För er andra kanske en upprepning är på sin plats: Vi är övertygade om att personalens engagemang är helt avgörande för organisationers framgång. Med välbefinnande följer engagemang, vilket lägger grunden för grymma kollegor som gör det där lilla extra. Resultatet av det blir nöjda kunder och ett framgångsrikt företag. Om man tar sig tiden att verkligen betrakta en organisation så blir det uppenbart att de verkliga prestationerna och bedrifterna ofta sker bland de medarbetare som jobbar närmast en interaktion med verkligheten. Det vill säga av t.ex. sjuksköterskan som trots neddragningar och pressat schema alltid verkar hitta tid att finnas där för sina kollegor när någon behöver hjälp eller stöd. Eller av exempelvis läraren som trots större klasser och ständig konkurrens om elevernas uppmärksamhet från senaste smartphonen alltid har en positiv och glädjespridande attityd som smittar av sig på andra. Eller kanske av den där handläggaren som är upphovsman till flera lysande idéer över hur arbetet kan effektiviseras trots att detta inte ingår i honom eller hennes tjänst.

Ändå är det sällan dessa människor, vanliga kollegor och medarbetare, får någon speciell uppmärksamhet. För oss på Meridium är det centralt för vårt lagbygge att vi delar framgångar och hjälps åt i motgångar. Det är aldrig en eller ett fåtal personer som är anledningen att vi lyckas eller misslyckas, utan allt som oftast spelar de flesta medarbetare en eller annan roll i sammanhanget. Detta eftersom ett företag är som en motor – många (små och stora) delar samverkar och driver oss antingen framåt eller också står vi still. Bygger vi våra företag och organisationer på den insikten är vi beroende av medarbetare som trivs och som därigenom är engagerade samt känner sig delaktiga i företagets framgång.

Det är på detta perspektiv som vi till Kalmars största näringslivsgala (Guldfesten) instiftar ett helt nytt pris – Årets Guldkollega, där vi tillsammans med vår jury kommer att utse den kollega i Kalmar som gör det där lilla extra som får så stor betydelse för helheten.

Nomineringen till priset är öppen för alla så har du en Guldkollega på din arbetsplats tycker jag verkligen att du ska ta chansen att nominera honom eller henne. Nomineringen är öppen till och med 12 februari 2017.

Läs mer och nominera din Guldkollega här

 

Om Kalmar Guldfest

Kalmar Guldfest är en årlig näringslivsgala anordnad av Kalmar kommun där ett antal företag och organisationer delar ut priser för att uppmärksamma olika prestationer. Årets Guldfest är den 17:e i ordningen.